Årets Rådgivare arbetar på Lantmännen

Per-Anders Andersson vår odlingsrådgivare inom vall utsågs idag till Årets rådgivare. Vinnaren utses av Branschrådet för Lantbrukets Rådgivningsföretag i samarbete med tidningen ATL. Priset kommer att delas ut på Brunnby Lantbrukardagar i sommar.

”Nordens mest erfarna och kompetenta vallrådgivare tar hem titeln Årets rådgivarinsats. P-A har bidragit med ett enormt kunskapslyft och utveckling av Lantmännens Odlingsrådgivning, VäxtRåd, Växtline men även till hela säljorganisationen. Detta i ett mycket snabbt tempo sedan januari 2017 då PA började på Lantmännen. Enormt välförtjänad titel. Stort grattis P-A!”

Så säger Niclas Sjöholm som är chef för Lantmännens odlingsrådgivning.

Allt handlar om att en kund ska ta sig tid och verkligen skriva en motivering

Det är nötproducenten Henrik Svensson, som skickat in motiveringen och efter att den blev känd har Henrik fått tummen upp av många kollegor i branschen som tycker att motiveringen är välförtjänt skriver ATL. Henrik menar att Per-Anders är en auktoritet inom länets rådgivning. Ni kan läsa artikeln i ATLs tidning den 5 april. Länk till nätversion för dig som har prenumeration.

 

Vi ringer och gratulerar!

Hej P-A! Grattis, hur känns det?

-Verkligen jätteroligt! Och så känns det lite osannolikt. Det bygger på att någon tagit sig tid, satt sig ner och skrivit en motivation. Det gör mig väldigt ödmjuk!

Är det många som ringer idag?

-Allra flest hör av sig via sociala medier och sms.

Vad ger dig energi att ständigt utvecklas och förbättras?

-Jag har ju lång erfarenhet av rådgivning och tycker det är väldigt givande att se mina kunder lyckas, det ger mig massor av energi. Sedan jag började på Lantmännens odlingsrådgivning för två år sedan har jag fått kollegor i hela kedjan från förädling till försäljning och det nätverket boostar min kunskap och tillsammans utvecklar vi hela kedjan. Jag känner att våra kunder får ännu mer valuta för sin insats när vi tänker nytt. Vi har inom fröteamet en fantastisk plattform att arbeta på och vi kan sprida våra strategier i flera kanaler.

Vad ligger nu i din pipeline, vad vill du lyfta de närmsta åren?

-Jag tänker att vi alla behöver ta lite höjd för extrema väder. Säkerställa fodertillgången genom att öka vallproduktionen på gården. Öka arealer där det går och öka insatserna där det är bättre. Gotland har redan en stor vana av torka och vi på fastlandet kan lära oss av dem. Bevattning och dränering är två frågor som kommer att få stor betydelse framöver.

Kollegialt lyckönskande

­­­Inom Lantmännen finns många kollegor som gratulerat Per-Anders och tycker att utnämningen var väldigt välförtjänt, så här säger slutligen växtodlingschefen Peter Annas:

Jag är oerhört stolt över att ha en sådan meriterad och kunnig medarbetare i vårt team. Han gör verkligen skillnad både för oss kollegor och för våra lantbrukskunder. P-A:s entusiasm och erfarenhet inom grovfoder och vall är gedigen och denna titel är en tydlig bekräftelse på det. Mycket välförtjänt, Stort grattis till dig P-A!”

 

JURYMOTIVERING: ÅRETS RÅDGIVARINSATS

Med sin kunskap och aldrig sinande engagemang för den gröna näringen utgör Per-Anders Andersson ett stabilt stöd inom växtodlingen för många lantbruksföretag i Jönköpings län. Per-Anders har också outtröttligt drivit kunskapsutvecklingen inom framförallt vall- och grovfoderområdet inte bara inom länet utan även på riksplanet. Under 2018 års sommarvärme- och torka var Per-Anders delaktig i LRF Jönköpings Beredskapsgrupp vilken jobbade för att hantera torkans konsekvenser på bästa sätt. Per-Anders fanns ständigt närvarande för att vara behjälplig vartefter situationen ändrades under sommaren. Mot denna bakgrund anser juryn att Per-Anders Andersson är en värdig vinnare av Årets rådgivarinsats 2019.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng