Ligg steget före och optimera din odling

För att skydda grödan gäller det att ligga steget före och att värna om skördens kvalitet såväl som dess avkastning. Det gör du genom att planera långsiktigt, flera år framåt. Det är också viktigt att förse sig med de bästa förutsättningarna när det gäller insatsvaror såsom växtskydd.

Vi på Lantmännen jobbar mycket hårt för att erbjuda dig som lantbrukare den absolut lönsammaste och rationellaste växtskyddsstrategin på marknaden. För att vara framgångsrik i sina växtskyddsinsatser på gården så måste man tänka långsiktigt och ligga steget före. Växtskydd är en riktig nettohöjare men utöver de kemiska produkterna behöver man även tänka på växtföljd och alternativa bekämpningsmetoder såsom mekanisk ogräsbekämpning, sortval, etc.

Vi erbjuder ett brett sortiment av kvalitetsprodukter och bra tips och råd för din odlings- och växtskyddsstrategi. Glöm exempelvis inte mikronäring när du planerar ditt växtskydd. En behandling med en produkt innehållande mangan i ogräsbekämpningen är mycket lönsam och mikronäringsbrister som kostar lönsamhet syns sällan för ögat.

Under växtskyddsförsäljningen inför 2016 ser vi ett par olika trender:

Tillväxtreglering
Med erfarenhet från odlingsåret 2015 samt betydligt större försäljningsmöjligheter av spannmålen ser vi en rejäl ökning på försäljningen av tillväxtregleringsmedel. Odlingsåret 2015 erbjöd verkligt frodiga grödor och höga skördenivåer. Tyvärr kunde man se alltför många fält där stråstyrkan inte klarade bära fram den höga skörden. Men idag finns goda möjligheter att tillväxtreglera och stråstärka med bl.a. Trimaxx, även om man producerar t.ex. kvarnvete.
Läs gärna mer om
Trimaxx eller Tillväxtreglering.

Vattenkvalitet och vattenprov   Nyhet!
De senaste åren har konsekvenserna av sprutvattnets pH-värde och hårdhetsgrader diskuterats flitigt inom växtskyddskretsar. På marknaden har det funnits produkter som sänker pH-värdet i sprutvattnet. Doseringen har dock varit svår att precisera och framförallt har det varit svårt och veta om man som lantbrukare verkligen haft behov av pH-sänkande produkt. Inför 2016 lanserar därför Lantmännen ett helhetskoncept på vattenkvalitet. Den som köper växtskydd av Lantmännen erbjuds vattenprov för att utröna vattnets kvalitet och då avgöra om behov av pH-sänkande produkt finns. Konstateras ett behov utifrån vattenkvaliteten så sätts också en rekommenderad dos på pH-sänkaren. Allt för att få en optimal effekt. Produkten som Lantmännen saluför heter just pH-Opti. pH-Opti optimerar både pH-värdet och hårdhetsgraden.
Läs gärna mer om vattenkvalitet och pH-Opti

Bladgödsling
För att en gröda ska leverera en optimal skörd och ett maximalt netto får den inte lida brist av ett eller flera näringsämnen. Precis som Liebigs-tunna beskriver är det ofta ett näringsämne som begränsar. Ingen gröda växer mer än vad det bristande näringsämnet räcker till. En trend som tog fart i Europa för några år sedan och i Sverige under 2015 är grödspecifik bladgödsling. Lantmännen har tillsammans med Yara tagit fram produkter som lämpar sig mycket väl för de behov som olika grödor har. Läs gärna mer om bladgödsling.

Undersök också de flexibla och förmånliga villkor vi kan erbjuda. Exempelvis kan du beställa hem dina produkter med möjlighet till fri retur (exklusive frakt), och tack vare våra strategiskt utplacerade lager kan du alltid räkna med snabb leverans. Våra betalningsvillkor är också flexibla.

Beställ gärna den kostnadsfria handboken Odla 2016, en guide för tillväxt som bland annat vägleder dig genom våra odlingsstrategier, sortöversikt och råd och riktlinjer för växtnäring och växtskydd. Du kan även läsa Odla digitalt.

Vi finns över hela landet, så du har aldrig långt till din säljare. Tillsammans med oss kan du genomföra din odlingsstrategi enkelt, tryggt och lönsamt. Tveka inte, prata gärna med oss om de valmöjligheter vi kan erbjuda dig!

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta någon av våra säljare eller Kundtjänst tel: 0771- 111 222, lantbruk.kundtjanst@lantmannen.com

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng