Ligg steget före och optimera din odling

För att skydda grödan gäller det att ligga steget före och att värna om skördens kvalitet såväl som dess avkastning. Det gör du genom att planera långsiktigt, flera år framåt. Det är också viktigt att förse sig med de bästa förutsättningarna när det gäller insatsvaror såsom växtskydd.

Vi på Lantmännen jobbar mycket hårt för att erbjuda dig som lantbrukare den absolut lönsammaste och rationellaste växtskyddsstrategin på marknaden. Våra strategier provas och utvärderas i våra egna försök på Lantmännens gårdar Svalöv och Bjertorp. Växtskydd är en riktig nettohöjare men utöver de kemiska produkterna behöver man även tänka på växtföljd och alternativa bekämpningsmetoder såsom mekanisk ogräsbekämpning, sortval, etc.

Vi erbjuder ett brett sortiment av kvalitetsprodukter. Rådgivning om vad som är bäst för dig får du av våra växtodlingssäljare. Till din hjälp finns även Lantmännens växtodlingsbrev Växtline och Växtråd som anger vad som är aktuellt i fält just nu. Våra strategier finns också presenterade i vår bok Odla. Beställ gärna den kostnadsfria handboken Odla, en guide för tillväxt som bland annat vägleder dig genom våra odlingsstrategier, sortöversikt och råd och riktlinjer för växtnäring och växtskydd. Du kan även läsa Odla digitalt.

Mikonäring

För att en gröda ska leverera en optimal skörd och ett maximalt netto får den inte lida brist av ett eller flera näringsämnen. Precis som Liebigs-tunna beskriver är det ofta ett näringsämne som begränsar. Ingen gröda växer mer än vad det bristande näringsämnet räcker till. En behandling med en produkt innehållande mangan i ogräsbekämpningen är mycket lönsam och mikronäringsbrister som kostar lönsamhet syns sällan för ögat. I vårt Optisortiment finns flera mikronäringsprodukter för flertalet grödor.  

Tillväxtreglering

Erfarenheterna av tillväxtreglering är goda och största vinsten är att det ger fler tröskdagar en besvärlig höst. Tillväxtreglering kan ses som en försäkring för att behålla skördepotentialen. Våra nya sorter med tunga ax och hög avkastning är värda att satsa på. Läs gärna mer om om Trimaxx eller Tillväxtreglering.

Vattenkvalitet och vattenprov

De senaste åren har konsekvenserna av sprutvattnets pH-värde och hårdhetsgrader diskuterats flitigt inom växtskyddskretsar. Rätt pH-värde och framför allt hårdhetsgrad ger säkrare och effektivare effekt av dina växtskyddsmedel. pH-Opti, lantmännens produkt för att justera vattenkvaliteten har provats i våra egna försök med goda resultat. Skördeökningen för tillsats av pH-Opti till alla behandlingar gav upp mot 5 % skördeökning.

Den som köper växtskydd av Lantmännen erbjuds vattenprov för att utröna vattnets kvalitet och utifrån det ta fram en dos av pH-Opti. Läs gärna mer om vattenkvalitet och pH-Opti 

Undersök också de flexibla och förmånliga villkor vi kan erbjuda. Exempelvis kan du beställa hem dina produkter med möjlighet till fri retur (exklusive frakt), och tack vare våra strategiskt utplacerade lager kan du alltid räkna med snabb leverans. Våra betalningsvillkor är också flexibla.

Vi finns över hela landet, så du har aldrig långt till din säljare. Tillsammans med oss kan du genomföra din odlingsstrategi enkelt, tryggt och lönsamt. Tveka inte, prata gärna med oss om de valmöjligheter vi kan erbjuda dig!

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta någon av våra säljare eller Kundtjänst tel: 0771- 111 222, lantbruk.kundtjanst@lantmannen.com

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng