Kampanj höstutsäde

Nu har vi dragit igång försäljningen av höstutsäde!

Lantmännen har nu startat sin försäljning på höstutsäde! Det är vår förhoppning att du ska hitta dina favoriter som passar dina förutsättningar och det mål du har för din odling.

Vi har framgångsrika sorter, bland annat Brons och Julius som är två toppavkastande vinterhärdiga höstvetesorter som fungerar till kvarn, etanol och foder. Vår tidigaste kvarnvetesort heter Norin som är ett bra val som förfrukt till höstraps. Höstvetesorten Hereford kammade hem tidningen Lantmannens vetetävling 2014 och är också ett mycket bra val!

Väljer du att odla rågvete har vi även här marknadens bästa sorter Empero och Remiko. Två odlingsvärda sorter som toppar alla försök. Vi har också riktigt vassa höstkornsorter. Höstkornshybriden SY Wootan är dessutom betad mot insektsangrepp för att minska risken för rödsotvirus. 

Bland höstrapssorterna presenterar vi ytterligare en vinnare: Avatar, en vinterhärdig sort med bra stress- och torktolerans. Nyheterna DK Extrovert och SY Fighter är två starka hybrider med mycket hög avkastningspotential. Mentor är vår nya klumprotstoleranta sort.

Alla nyheter och hela vårt sortiment hittar du på vår webb och i appen Så rätt. Du kan även beställa hem vår Sortguide för 2015 där vi samlat vårt aktuella sortiment av utsäde och frö.

Tveka inte att höra av dig till din säljare om du vill diskutera sortval. Vi visar även sorterna i våra demoodlingar runt om i Sverige och deltar på många lantbrukardagar och fältvandringar. Vi har sorterna för din produktion!

Lycka till med din växtodling!

 

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng