Bönder och barn tillsammans mot cancer

Lantmännen har sedan 2015 sålt färgad sträckfilm till förmån för cancerforskningen. Initiativet skapar engagemang och sedan starten har 1 177 885 kronor samlats in till stöd i kampen mot cancer.

Balar i de glada färgerna rosa, blått och gult signalerar hopp och en satsning på forskningen. Ingen kan göra allt men alla kan göra något är det budskap vi hoppas kunna sprida tillsammans med Sveriges lantbrukare.

Under årens lopp har vi sett att man faktiskt gör väldigt mycket glädjande med dessa balar, det ser du under Instagramtaggarna #bonderochbarntillsammansmotcancer och #balarmotcancer. Så låt dig inspireras, köp färgad plast, bidra till kampen mot cancer och gläd samtidigt grannar, bekanta och de som passerar din gård.

Insamlingen 2019 innebär att lantbrukaren lägger 5 kronor per rulle sträckfilm och Lantmännen lägger 5 kronor så att varje rulle generar 10 kronor i bidrag till kampen mot cancer.

Se en minutlång film om hur det går till att tillverka plasten!

 

Hur tas den färgade plasten om hand?

Den färgade plasten återvinns på samma vis som den vanliga plasten. Mer information finns på branschföreningen Svepreturs hemsida: www.svepretur.se

 

Hur går fördelningen av kostnaderna till?

Trioplast efterskänker 5 kronor som det kostar extra att tillverka den färgade plasten. Bönderna och Lantmännen betalar vardera 5 kronor extra. Insatserna är 15 kronor men det blir i slutändan 10 kronor per rulle som skänks under 2019.

Hur mycket kommer att delas ut?                   

Allra minst 150 000, maximalt 250 000 kronor, beroende av antalet sålda rullar.

Får alla bidragstagare lika mycket?

Ja, vi delar i tre lika delar till Bröstcancerförbundet, Prostatacancerförbundet och Ung Cancer.

Varför får inte Barcancerförbundet ett bidrag i år?

Vårt upplägg med skänkt minimibelopp i kombination med ett högre pris per rulle fungerar inte med deras villkor. Därför har vi valt att skänka till organisationen Ung cancer istället.

Vilka är Ung cancer?

Ung Cancer är en ideell organisation som erbjuder mötesplatser, ekonomiskt stöd och rehabilitering till unga vuxna cancerdrabbade och närstående i åldern 16-30 år. www.ungcancer.se

 

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng