Optimal grovfoderproduktion

Optimal grovfoderproduktion är att producera ett så kvalitativt foder som möjligt - oavsett om du ensilerar i bal, tub eller plansilo.

Kvalitet – en försäkring som lönar sig i längden
Vallskörden är en intensiv period då maskinerna ska gå för fullt. Då gäller det att ha produkter som är effektiva och sparar tid. Välj därför produkter från Lantmännen och få en hög kvalitet för en effektiv hantering och ökad lönsamhet i din mjölkproduktion.

Balensilering
För produktionskedjan balensilering har Lantmännen valt de bästa leverantörerna med de bästa produkterna för ditt behov. Genom att handla med Lantmännen har du som kund inte bara en tillgång till ett brett sortiment utan även en hör servicenivå och tekniskt kunnande.

Plansiloensilering
För att få ut det mesta möjliga av din plansilo gäller att alltid vara noga när du hackar, packar och täcker! Lantmännen rekommenderar ett lager plansilofolie Triosun utmed väggarna. Där efter ett lager Triotech närmast grönmassan för att sedan täckas med ett lager vit plansilofolie Triosun. Överst rekommenderar vi att du täcker med Secure Covers för att skydda och hålla folien på plats.

Tubensilering
Tub passar dig som vill utöka din ensilage-produktion men inte vill dra på dig stora investeringar i utbyggnad av ny silo. Det är också bra för dig som vill ha ett flexibelt system där tuben kan placeras på olika platser olika år. Tubplast kan även användas till spannmåls-konservering, förvaring av betmassa samt för bioproduktion. Lantmännen rekommenderar att täcka tuberna med Secure Covers för att undvika djur och fågelskador.

Ensileringsmedel
Ensileringsmedel motverkar effektivt tillväxt av skadliga bakterier och svampar, förhindrar en dålig hygienisk kvalitet, minimerar protein-nedbrytningen och minskar ts-förlusterna samt ökar lagringsstabiliteten.

Ensileringsmedel ökar mjölkproduktionen
Utfodringsförsök på vår försöksgård Nötcenter Viken, har visat att användning av ensileringsmedel ökar mjölkproduktionen med 1 kilo mjölk per ko och dag i jämförelse med obehandlat. Genom att tillsätta ensileringsmedel till ditt grovfoder förbättrar du därmed din ekonomi. Ensilaget blir smakligare och korna äter mer grovfoder. Resultatet blir att mjölkmängden ökar. Eftersom ts-förlusterna minskar går det åt mindre vallareal trots större foderintag Försöket visar att bra ensilage blir ännu bättre med tillsatsmedel.

Biologiska ensileringsmedel
Vid goda skördeförhållande med snabb upptorkning kan våra biologiska ensileringsmedel vara ett alternativ för dig som kund. Under gynnsamma förhållande ger det ett likvärdigt resultat som kemiska ensileringsmedel, men till en lägre kostnad.

Om du har frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta någon av våra säljare eller Kundtjänst tel: 0771- 111 222, lantbruk.kundtjanst@lantmannen.com

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng