Lär dig om smarta foder!

Kom och lyssna till de senaste rönen kring proteinutfodring av högpresterande mjölkkor. Lantmännen välkomnar dig till en heldag med föreläsare från USA, Europa och Lantmännens egen foderutveckling.

22 oktober, 9.30-15.30

Hooks Herrgård, Jönköping


Anmäl dig senast den 7:e oktober till din säljare. Anmälan är bindande och vi tar ut en deltagaravgift om 500 kr. Mat ingår så anmäl även eventuella allergier. Begränsat antal platser.

VARMT VÄLKOMMEN!


Program

9.30 Kajsa Öhman
Nötfors produktchef hälsar välkommen

10.15-12.00 Professor Juan J. Loor
- Targets and importance of formulating lactating cow diets for amino acids
- Amino acid nutrition during the transition period on cow and calf health and performance

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.45 Dr Angela Schröder
European experience with amino acids in dairy rations

14.45-15.30 Cecilia Lindahl
Lantmännens smarta foderProfessor Juan J. Loor, University of Illinois

Professor Juan J. Loor besitter en unik internationell kompetens inom sitt forskningsområde; kunskapen i att bättre förstå utvecklingen av nötkreatur för att i framtiden kunna föda den växande världspopulationen. Han studerar sambandet mellan nutrition och uttrycket av genetiska egenskaper under dräktighet, laktation och intensiva tillväxtperioder hos både köttdjur och mjölkddjur.

 Dr Angela Schröder, Kemin Industries

Dr Angela Schröder har stor erfarenhet och kunskap om foderproduktion och utfodring av mjölkkor. Angela erhöll sin PhD vid Kiels universitet 1987 och arbetade därefter på olika positioner vid universitetet inom forskningsområdet "glycerol till idisslare". Sedan 1999 har Angela arbetat inom foderindustrin som teknisk support samt utvecklings- och försöksansvarig för idisslare; senast för Kemin Industries.

 

 

Agronom Cecilia Lindahl

Cecilia har en lång erfarenhet inom utfodring av mjölk-och köttdjur, dels från rådgivningsorganisationer men även som utvecklingsansvarig på AAK. Sedan 2018 är Cecilia utvecklings- och försöksansvarig för idisslare på Lantmännen Lantbruk.

 

 

 

 

 

 


Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng