Ekologiska foder

Ekologisk uppfödning kräver speciella foder. Lantmännen har många års erfarenhet av den ekologiska råvarumarknaden och arbetar ständigt för att bevaka och tillvara ta de svenska ekoproducenternas intressen.

Våra foder för ekologisk mjölk- och köttproduktion

Vårt sortiment är en vidareutveckling av tidigare sortiment, där vi spetsat till och anpassat produkterna efter dagens modell för djurhållning. Fokus har legat på fodereffektivitet, då vi vet att högt foderutnyttjande är positivt för både produktionen och lönsamhet. Våra ekologiska foder är utvecklade för att tillgodose djurens behov, samtidigt som de uppfyller de regler som gäller för ekologisk produktion. Oavsett produktionsmodell eller behov finns det alltid en produkt från Lantmännen som passar.

Läs och beställ vår broschyr med foder för ekologisk mjölk- och köttproduktion här.

 

Våra foder för ekologisk grisproduktion

Sortimentet består av tre färdigfoder och tre koncentrat. I likhet med Lantmännens övriga ekologiska foder går det nya grissortimentet under samlingsnamnet Sund. Sund Sofina, Sund Kulting och Sund Grymt är färdigfoder till suggor, smågrisar respektive slaktgrisar och Sund Soex, Sund Kultex och Sund Grymtex är koncentrat till suggor, smågrisar respektive slaktgrisar.

– Det är lite av en utmaning att göra ekologiska foder och man kan inte använda samma strategi som för konventionella foder. Det gäller exempelvis att balansera sina önskemål om aminosyranivåer mot risken av problem orsakade av för hög proteinbelastning. Lantmännens sortiment innehåller flera nyheter som kommer att göra skillnad både för våra kunder och för deras grisar. Exempelvis ett suggfoder som ger betydligt bättre förutsättningar för mjölkproduktion och ett klart förbättrat smågrisfoder som nu även finns som koncentrat, säger Kerstin Sigfridson, foderutvecklare på Lantmännen Lantbruk.

Marknadens skarpaste EKO-foder för dina värphöns!

För Lantmännen är den ekologiska produktionen mycket viktig. Därför har vi arbetat intensivt för att få fram marknadens vassaste hönsfodersortiment. För oss är det viktigt att erbjuda foder med både säker funktion och höga näringskrav. Våra nya moderna EKO-foder är baserade på den senaste forskningen och kunskapen. Vårt ekologiska sortimentet är brett med allt från riktigt skarpt till allround. Du hittar det under namnet Sund!

Kontkta din säljare om du vill veta mer om våra ekologiska foder.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng