Häst

Kunskap om hästens foderomvandling har drivit fram KRAFFT-sortimentet och gjort det till landets största varumärke inom hästfoder. När ny kunskap kommer fram, omsätts den i våra produkter.

Här är byggstenarna för vår filosofi kring utfodring:

Fodersäkerhet

Du skall veta exakt vad hästen får i sig. Det näringsmässiga innehållet i kraftfodret skall vara detsamma vid varje ny leverans. Den hygieniska standarden måste du också vara säker på. Det är därför KRAFFT garanterar både hygienen och näringsinnehållet.

Fett & fibrer

Fett ger skonsam energi - dvs mindre slaggämnen i musklerna. Fibrer behövs för att grovtarmens mikroorganismer skall kunna sköta sitt viktiga jobb att utvinna energi ur fodret. Våra färdigfoder har därför relativt hög halt av både fett och fibrer.

Rätt sorts protein

Protein är byggstenarna i all kroppsvävnad, men fel sorts protein kan vara skadligt för hästar. Proteinerna i KRAFFT-fodren är därför baserade på aminosyror med en sammansättning som lämpar sig särskilt väl för hästar.

Valfri struktur

Det breda KRAFFT-sortimentet rymmer heltäckande program av både pelleterade foder och müsliprodukter. Du kan således välja den struktur som bäst passar din häst, dina utfodringsrutiner och din foderförvaring. Oavsett vilken struktur du väljer, är balansen av mineraler och vitaminer alltid anpassad efter svenska hästars behov.

Forskning

KRAFFT har byggt upp stora egna forskningsresurser. Vi följer den internationella utvecklingen och för en ständig dialog med vetenskapliga institutioner och enskilda forskare som specialiserat sig på hästens näringsomvandling.

Praktisk kunskap

KRAFFT:s foderrådgivare står i ständig kontakt med hästägare över hela landet och utbyter erfarenheter sinsemellan. Med tiden har de byggt upp en värdefull gemensam kunskapsbank - som de gärna delar med sig av. Du kan t ex få hjälp med foderstater eller svar på frågor.

Miljöpolicy

Som Lantmännen-företag arbetar KRAFFT inom ramarna för en strikt miljöpolicy. Som första fodertillverkare i landet deklarerar vi t ex våra produkters klimatpåverkan, och vi arbetar så långt det är möjligt med svenska råvaror. Vår tillverkning sker i anläggningar som är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Foder beställer du enkelt och bekvämt på Mina Sidor eller ring KRAFFT Direkt tel: 020-30 40 40.

Om du har frågor är du alltid välkommen att kontakta någon av våra säljare eller KRAFFT Direkt tel: 020-30 40 40, direkt@krafft.nu

 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng