För dig som har alla höns hemma

Intresset för egen odling och produktion av livsmedel är mycket stor bland svenskar. Att ha en flock höns i trädgården och plocka sina egna frukostägg är en dröm som blir verklighet för allt fler.

Därför har vi tagit fram ett sortiment med kvalitetsfoder från svenskt lantbruk. Så att dessa mindre hönsflockar ska få all den näring de behöver för att värpa fina frukostägg. Det finns fyra sorters foder att välja mellan, alla är framtagna och optimerade av experter inom hönsnutrition och väl sammansatta av högkvalitativa råvaror. 

 

Foder utvecklat med kunskap

Lantmännen ligger i framkant när det kommer till foder och nutrition för alla slags lantbruksdjur. Fodersortimentet baseras på den senaste kunskapen och tester på egna försöksgårdar. Inom Fågelfoder har proteinkvaliteten en viktig och framträdande roll i recepten för att ge fåglarna en god utveckling. Under de senaste åren har vi fokuserat på utveckling och testat våra nya foder. Hönsfoderkunderna är mycket nöjda och har  dokumenterat bättre resultat än tidigare. Därför tar Lantmännen nu nästa steg i satsningen och erbjuder samma foder men i mindre förpackningar för konsumentmarknaden. De finns redan i handeln, hos Lantmännens återförsäljare och hittar snart in på de större kedjorna. 

Årets nyhet!

Startfoder KycklingKyckling Startfoder

Startfoder Kyckling från Lantmännen är ett unikt helfoder i form av krossad pellets för kycklingar som ska bli värphöns eller matfågel, gässlingar och ällingar. Fodret är framtaget och optimerat av experter inom hönsnutrition med optimal aminosyrasammansättning för att möta det växande djurets höga krav.

Startfoder Kyckling är ett helt vegetabiliskt foder med proteiner och aminosyror som har sitt ursprung från ingående råvaror eller som tillsatta aminosyror. Vi strävar efter att råvaror kommer från Sverige i allra möjligaste mån. För att optimera proteinnivån har vi även tillsatt soja, som givetvis är GMO-fri. 

Råvaruinnehåll:

Vete/vetekli, soja, raps, solrosmjöl, havre, maltgroddpellets, snäckskal/kalk, vegetabiliskt fett

406395             Kyckling Startfoder 10 kg

 

Müslimix

Lantmännens Müslimix hönsfoder är ett basfoder till fjäderfä. Det är väl sammansatt av hög- kvalitativa råvaror. Fodret är anpassat för att täcka det grundläggande näringsbehovet hos hobbyhöns.

Müslimix Hönsfoder är ett müslifoder baserat på i första hand spannmål, majs och ärtor. För att optimera proteinnivån har vi även tillsatt soja, som givetvis är GMO-fri. Müslimixen innehåller även en liten del hackad lucern och morotsflakes som ger djuren sysselsättning och protein, liksom vitaminer. Vill du ge Müslimix Hönsfoder till värpande djur ska de erbjudas fri tillgång till snäckskal eller grov kalk. 

 Råvaruinnehåll:

Vete, soja, majs, havre, ärtor, lucern, linfrökaka, morot, rapsolja.

405875              Müslimix Hönsfoder 10 kg

405874              Müslimix Hönsfoder 20 kg

Läs mer om Müslimixen här!

 

Värp Helfoder 

Ett helfoder till värphöns. som är framtaget och optimerat av experter inom hönsnutrition och väl sammansatt av högkvalitativa råvaror. Fodret är anpassat för att täcka hönans näringsbehov vid äggproduktion och ge starka äggskal genom en välbalanserad aminosyraprofil och högt kalciuminnehåll.

Värp helfoder är ett vegetabiliskt foder med proteiner och aminosyror som har sitt ursprung i ingående råvaror eller som tillsatta aminosyror.

Ges i fri tillgång från ca 17 veckors ålder och med en fodergiva om ca 120-150 g per djur och dag. För att öka smältbarheten på framförallt fosfor och kalcium innehåller alla våra värpfoder enzymet fytas. Detta resulterar i en lägre halt av osmält fosfor i gödseln och således en mindre belastning på miljön.

Råvaruinnehåll:

Vete, kalk, solrosmjöl, maltgroddpellets, soja, havre, raps, vegetabiliskt fett, majs, lysinsulfat, metionin, treonin.

405692               Värp Helfoder 10 kg

404848               Värp Helfoder 20 kg

 

Allfoder Fjäderfä

Allfoder Fjäderfä till växande höns, gäss och ankor. Fodret är anpassat för växande fjäderfä med ett näringsinnehåll och aminosyraprofil som täcker det växande djurets behov samt främjar fjäderdräkten. Även värpande djur kan utfodras med Allfoder Fjäderfä, viktigt är då att djuren alltid har fri tillgång till snäckskal eller grov kalk för att säkerställa tillräckligt med kalcium för skalproduktion och hållbara ägg.

Allfoder fjäderfä ges till blivande värphöns i fri tillgång från 6:e veckan fram till 18 veckor, till matfågel, gäss och ankor i fri tillgång från 3 veckors ålder. Allfoder Fjäderfä kan fungera som enda foder till alla ålderskategorier. Fodret kan behöva finfördelas ytterligare till små djur och till värpande djur ska snäckskal alltid ges i fri tillgång.

Råvaruinnehåll:

Vete, vetefodermjöl, solrosmjöl, maltgroddpellets, raps, havre, kalk, vetekli, majs, lysinsulfat, metionin, treonin.  

405693               Allfoder Fjäderfä 10 kg

404849               Allfoder fjäderfä 20 kg

 

Sund Eko Värpfoder

Sund Eko Värpfoder är ett vegetabiliskt och ekologiskt helfoder till värphöns för utfodring under hela värpperioden. Fodret är sammansatt av KRAV-godkända råvaror. Fodret är anpassat för att täcka hönans näringsbehov vid äggproduktion genom en väl balanserad aminosyraprofil och högt kalciuminnehåll.

Sund Eko Värpfoder ges i fri tillgång från ca 17 veckors ålder och med en fodergiva om ca 120-150 g per djur och dag. Fodret är certifierat av certifieringsorgan för ekologisk produktion SE-EKO-08 enligt Rådets förordning (EG) nr 834/2007 och KRAVs regler. Fodret får användas i ekologiskt jordbruk enligt förordningarna (EG) nr 834/2007 och (EG) nr 889/2008 när det ges med minimum 3 % ekologiskt grovfoder på gård. Då får hönan minimum 95% KRAV-godkänt proteinråvara. 

Råvaruinnehåll:

Vete KRAV, soja KRAV, kalk, rapskaka KRAV, potatisprotein, lucernpellets KRAV, havre KRAV. 

405694               Sund Eko Värpfoder 10 kg

405137               Sund Eko Värpfoder 20 kg

 

Pullfor kommer från Lantmännen och är märkt med Garanten

Lantmännen  ägs av svenska bönder, och tillsammans tar vi ansvar hela vägen från råvarorna till den färdiga produkten. 

Eftersom hela vår verksamhet utgår från lantbruket, så har vi unik kunskap och kontrollprogram som garanterar ett salmonellafritt foder, säkerställer effektivitet och främjar god djurhälsa. Vi har därför fullt fokus på att säkerställa sammansättningar som möter de näringskrav djuret behöver med råvaror av hög kvalitet och vi har krav på att alla leverantörer uppfyller vår uppförandekod. Vi driver vårt utvecklingsarbete med målet att skapa de bästa resultaten utifrån innovationer och erfarenheter kring hur man optimerar nytta och minimerar spill och skadlig miljöpåverkan.

Återvinning av Säck

Återvinning: Fodersäcken är tillverkad av certifierat och miljövänligt säckpapper. Pappret är biologiskt nedbrytbart. Vid förbränning bildas huvudsakligen koldioxid, vattenånga och aska. Bidra gärna till att värna om miljön och spara på resurser. Lämna förpackningen till återvinning för pappersförpackningar.

Här kan du hitta en broschyr om vårt foder!

 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng