Vinnaren i Instagramtävlingen Bönder och barn tillsammans mot cancer är avgjord!

Många fina bilder av färgglada balar har taggats och lagts upp både på Instagram och Facebook. Ett starkt tema har varit svensk ursprungsmärkning och vi är mycket imponerade av dessa fina motiv. Framförallt berörs vi av den stora lust att hjälpa som finns. Det är mycket tydligt att man köper färgglad sträckfilm för att bidra i kampen mot cancer. Stort tack för i år säger vi på Lantmännen!

Vinnaren är utsedd!

Under året som gått har vi haft en tävling (på Instagram) där man kan tagga sin bild av färgglada balar med #bonderochbarntillsammansmotcancer eller #balarmotcancer Många bilder har taggats

Jag ringer och stör Per-Johan Andersson den 29 oktober 2018 och han har fullt upp med att ta in kvigorna från sommarbetet på Flata Lantbruk i Torpshammar. Istället ringer jag nästa morgon och då har snön börjat falla. Kvigorna hade kommit in i värmen och stod nu och åt grovfoder i lugn och ro. För grovfoder det har faktiskt Per-Johan och Katrine ingen brist på i år:

--Vi köpte hem gödsel när vi märkte att sommaren var lång, varm och torr. Så fort vätan kom i slutet av juli gödslade vi och eftersom det kom massor av regn så växte det så det knakade. Nu har vi faktiskt mer balar än vanligt.

Ja balarna ja! Du byggde ju en enorm svensk flagga av dem, hur kom det sig?

--Jag och min fru Katrine har alltid köpt de färgglada sträckfilmsrullarna för vi vill stötta forskningen mot cancer. En tremänning till min fru är lantbrukare i Finland och har byggt en finsk flagga under flera år, så motivet var självklart när jag fick höra av Lantmännens säljare Örjan att gul sträckfilm var på väg. Sedan att den blev så stor handlar ju mer om vårt behov av foder här till våra 220 djur är stort.

Så det handlade inte så mycket om fotbolls-VM? 

--Nej, Det är kul att bygga saker och med detta blev det en del pilleri om kvällarna, kan säga att det inte blev så mycket tevetittande under byggperioden. Som svensk lantbrukare vill jag förstås också att mjölk och kött från oss uppskattas och äts i närheten, svenskproducerat är bra i Sverige! 

Tack Per-Johan och Katrine för den fina bilden och för att vi fick störa och höra lite om livet hos er i Torpshammar. Vi hörs igen!

Bild nedan: Materialet som byggde flaggan innan montering.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng