Fokus på det vi har i backen - växtodlingsträff i Törringelund

Hur gick 2018, vilka kunskaper kan det här året skicka med oss mot framtiden? Det är kärnan i många av de Växtodlingsträffar som Lantmännens säljare över hela landet ordnar och bjuder in till.

"Det vi har i backen nu ser riktigt bra ut, det ska vi ta hand om riktigt väl"

I förra veckan träffades runt 150 växtodlare på Törringelund i Svedala och 120 lantbrukare i Ystad. Kvällen började med buffe.jpgpannbiff och runt borden var stämningen trevlig. Grovfoder och poolpriser diskuterades precis som egna upplevelser och skörderesultat.

Därefter tog regionchef Fredrik Bodin plats på scen och inledde kvällen och budskapet vi fick var tydligt: "Det vi har i backen nu ser riktigt bra ut, det ska vi ta hand om väl".Sedan presenterade våra säljare spännande försök, goda erfarenheter och nya produkter.

Smarta vägval och Pole position

Maskinsäljarna Viktor Magnusson och Sebastian Hemmesåker var först ut och talade om smarta vägval då stod naturligtvis den nya Idealtröskan fokus, för den som är intresserad av demokörning finns möjligheter att provköra. Mikael Nilsson menade att det hände MN-G-FB.jpgmycket mer på kemikalieinspektionen just nu än i regeringsfrågan och berättade om de nya växtskyddspreparat som kommer in i vårt sortiment 2019 och hur vi kan dra nytta av dem på ett ansvarsfullt sätt. "Sverige ligger helt klart i Pole position"

Vattnets hårdhet har större betydelse än många tror

Gunnar Brahme gav en illustrativ beskrivning av hur pH Opti fungerar och hur viktigt det är när man har hårt vatten, exempelvis på närliggande Söderslätt. John Karlzén fortsatte med analys och John-Karlzen.jpgresultat av att tillföra kväve till raps vid tre tillfällen snarare än två, vilket gav mycket positiv effekt på skördens storlek "det är ju mängden och storleken på fröna som avgör ditt skörderesultat". Odlingsrådgivaren Camilla Persson talade om hur vi tar hand om herbicider som ligger kvar i fält efter torkan och visade resultat av odlingsförsök som trots torka ger erfarenheter. Sedan fick vi ta del av Erik Perssons engagerande visning av fördelarna med nya Dataväxtsom ingår i tre månader för den som loggar in på LM2.


Efter fikapausen berättade Mikael och Erik om sina erfarenheter i Maltkornsmästaren, tävlingen som torkade bort men ändå ledde till intressanta erfarenheter. Per Germundsson avslutade med att tala om spannmålshandel och vad som sätter våra poolpriser.

Stort tack till alla lantbrukare på plats, till Fredrik Bodin och hela säljteamet för en kunskapsrik kväll. Dessa växtodlingsträffar pågår runt om i hela Sverige och den kunskap och erfarenhet som byts här är inspirerande och imponerande.

Se en kort film från träffen här:IMG_1136.jpg

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng