En spännande utmaning med god förtjänst

Marknaden för ekologiskt frö växer för närvarande markant och prispåslaget för ekofrö är riktigt bra. Vi söker fler fröodlare, passa på nu!

Du kanske inte ens har tänkt tanken men tycker att det vore intressant nu när det finns goda ekonomiska argument i potten. Eller kanske du bara gillar utmaningar! Oavsett vilket som är din drivkraft så hoppas vi att du tar en funderare och läser mer här nedan. Hör sedan av dig så ser vi vad som kan passa dig bäst.

Om du vill testa eller diskutera dina möjligheter hör av dig
till Magnus Karlsson, fröodlingsansvarig på Lantmännen.

0706-86 54 33
magnus.k.karlsson@lantmannen.com

Vilka regler gäller för att odla ekologiskt?

En av de saker många inte vet är att om du har djur är steget väldigt litet. Oavsett om du har en ekologisk eller konventionell djurbesättning så kan du i många fall använda din stallgödsel i odlingen. Från sidan 42 på denna länk till LRF:s nationella riktlinjer för ekologisk produktion finns all information du behöver. 

Du kan också kontakta något av certifieringsorganen: Kiwa Sverige AB, HS Certifiering AB eller SMAK Certifiering AB eller någon annan rådgivare t ex Lantmännens Växtodlingsrådgivning för mer tips och råd innan du bestämmer dig. 

Vilka regler gäller för att odla enligt KRAV?

På den här länken finns KRAV:s-regelbok 2018. 

 


Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng