Lantmännen ger EKO från Jord till bord

Idag deltog Lantmännen i Slätte Ekodag under parollen Lantmännen ger EKO från jord till bord. Som huvudsponsor fick vi ta mycket plats både i fält och tält.

Med cirka 25 medarbetare från Lantmännen och Lantmännens olika bolag gav vi ett samlat erbjudande till Sveriges Ekolantbrukare. Vi har lika mycket att erbjuda den ekologiska lantbrukaren som den konventionella.

- Det var en välbesökt och uppskattad sammankomst med stort intresse för att utveckla den ekologiska affären. Besökarna är mycket dedikerade och de gav oss många glada tillrop, Lantmännen ses som marknadsledande och de uppskattar att vi nu driver på ekoutvecklingen, säger Peter Annas, chef Utsäde och Handelsvaror.

Cirka 500 besökare deltog i mässan och det är en grupp sammansatt av engagerade ekolantbrukare, rådgivare och andra intressenter. Fokus för oss ligger bland annat på att visa att vi vill köpa in KRAV-spannmål, vi vill ha mycket mer spannmål än idag.

- Vi kommer att fördubbla handeln med ekologisk spannmål och därför är det viktigt att vi deltar här, säger Mikael Jeppsson som var på plats under dagen.

I odlingarna har vi Vårvete, Maltkorn och Havre insått med klöver. Vi har testat att använda olika mängd Biofer gödsel och visa hur det påverkar resultat och uppkomst. I tältet visade våra vänner från Dataväxt, Gyllebo gödning och BioAgri sina produkter och pratade med besökarna. Här fanns också möjlighet att se en stor del av vårt ekologiska sortiment från hela värdekedjan.

- Många som besökte oss hade redan hört talas om vår mäktiga ekosatsning och visade uppskattning för det. Jag tror att nästan hälften av besökarna kommenterade det med positiva ord, sa Margaretha Månsson som var projektledare på plats.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng