Borgeby i bilder

Molnen hängde tunga över ett kylslaget Borgeby onsdagen den 24 juni, men det hindrade inte besökarna från att strömma till. Redan första dagen av årets Borgeby Fältdagar blev det besöksrekord. 12 500 personer är 1 600 fler än första dagen förra året. Efter sista mässdagen stod det klart att mässan besöktes av hela 21 500 besökare, vilket är nytt rekord.

Demovisningarna hos Maskin och guidningarna i Lantbruks demoodlingar var välbesökta. Ett speciellt samarrangemang mellan Maskin, Lantbruk och Ägarrelationer var guidade visningar för unga lantbrukare från hela södra Sverige. Två grupper hanns med under tisdagen.

I Lantmännens tält ringlade kaffeköerna långa i dagarna två, anställda och förtroendevalda fick arbeta i allra högsta tempo för att hinna brygga kaffe och värma kanelbullar från Unibake till väntande besökare. Totalt serverades cirka 10 000 koppar kaffe och 12 000 kanelnbullar! Johan Hoolmé gjorde ett bra jobb vid kaffeautomaten.

Intresset för Lantmännens sorter är stort. I Lantmännens monter diskuteras det mycket vilka sorter som gäller inför höstsådden och vilka sorter som ligger i röret framåt i tiden. På bilden är en samling lantbrukare från Västsverige som får en rundvandring av Erik Pettersson. Intresset för ett tidigt vete är stort och diskuteras som förfrukt till höstoljeväxter. Där passar Lantmännens sorter Norin och Linus in i bilden som båda är tidiga.

Årets första vallskörd är avklarad eller på gång i stora delar av landet. Kajsa Öhman, produktchef Nötfor, berättar att det viktiga nu är att anpassa kraftfodret efter årets skörd. Genom att kombinera grovfodret med Lantmännens kraftfoder kan man utnyttja potentialen i korna till max. Spännande är också att nu pågår det sista finliret med det nya Nötforsortimentet som lanseras i höst.

Hugo Holmkrantz agerade under dagen lekledare för mässans yngre besökare. Barnens tipsrunda var ett uppskattat inslag i Lantmännens montrar där vinsten var snygga retrokepsar och mjukistraktorer.

Lantmännens valldemoodlingar såg mycket fina ut i år. Christer Persson, växtförädlare i Svalöv, förklarade att vallen såddes in med korn som skyddsgröda förra året, och att den kommer ligga i ytterligare ett år. Timotej är ett viktigt gräs och sorten Switch är en av Lantmännens största sorter.

I Lantmännen Maskins monter fanns många nya maskiner och redskap. Johan Yngwe, produktchef Traktor, demonstrerade arets mässtraktor, CLAAS ARION 420. Den har en panoramahytt där glasdelen av taket ger bättre sikt vid arbete med frontlastare.

Dessutom premiärvisades denna inplastare från Kuhn som plastar både rund- och fyrkantsbalar.

Vårens stora snackis är de rosa balarna. Dessa kan du läsa mer om här.

 

 

 

 

 

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng