Aktuellt i LM2: utsädesavtal

Utvecklingen av LM2 fortsätter i rask takt. Uppdateringar sker löpande, med allt från helt nya tjänster till finslipade befintliga tjänster. Nu har vi finjusterat tjänsten utsädesavtal. Vi har frågat Gunnar, ansvarig för utsädesodlingar, vad som erbjuds.

Hej Gunnar!

Du har jobbat med utvecklingen av tjänsten utsädesavtal i LM2. Utsädesavtal finns redan idag i Mina Sidor. Vilka är skillnaderna i LM2 jämfört med Mina Sidor?

Fördelarna är många! I LM2 visas utsädesavtalen skilda från spannmålsavtalen vilket gör det lättare att få en överblick. Odlaren kommer att se en lista med odlingsavtalen där man kan klicka sig vidare och se underliggande avtal, dvs. poolavtal och terminsavtal. Odlaren ser också tydligare hur stor avtalad kvantitet som återstår att prissätta. Avlösta avtal kommer att visas direkt under det avtal som blivit avlöst, vilket bidrar till att odlaren lättare kan följa sitt utsädesparti i vårt system.

En helt ny funktion är att odlare med lageravtal kan se aktuell gårdsprovsstatus för varje avtal. Odlaren kan då följa utvecklingen av gårdsprovsstatusen och behöver inte ringa och fråga hur långt processen har kommit. Analysresultaten av gårdsprovet kommer också finnas tillgängligt här.

Det låter ju som en bra uppgradering! När får utsädesodlarna tillgång till den nya tjänsten?

Det har sedan en tid funnits en betaversion i LM2, men nu har vi finjusterat denna och rättat de buggar som funnits. Den uppdaterade och välfungerade funktionen släpptes i slutet av april.

Så spännande! Då kan utsädesodlarna börja botanisera sig i LM2.

Absolut! Och övriga lantbrukare också! Eftersom LM2 har en så stor bredd kommer vinsten för våra kunder vara så stor att det blir intressant att vara aktiv i LM2.

Tack Gunnar!

Länkar

Registrera dig i LM2

Information om LM2

Kontakta nätsupport: 0771-111 222, knappval 4. E-post: lm2support@lantmannen.com 

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng