Aktuellt i LM2: foderavtal

Utvecklingen av LM2 fortsätter i rask takt. Uppdateringar sker löpande, med allt från helt nya tjänster till finslipade befintliga tjänster. I kommande version finns flera nya tjänster, däribland foderavtal. Vi har frågat Pernilla, chef för säljsupport och som också varit ansvarig för utvecklingen av foderavtal, vad som är på gång.

Hej Pernilla!

Efter en tids utveckling är tjänsten Foderavtal snart klar att lanseras. Vad innebär Foderavtal i LM2 för en foderkund?

Den nya tjänsten Foderavtal är en helt ny tjänst som inte funnits i Mina Sidor tidigare. Den innebär att man som foderkund enkelt ska kunna få en överblick över sina aktuella foderavtal med Lantmännen. Bland annat kommer man kunna se hur mycket som finns kvar att avropa på respektive avtal samt hur mycket som är beställt och levererat.

För att förenkla och göra det tydligt har vi dessutom gjort en sortering så att man kan välja att se sina aktuella eller sina avslutade avtal. Vi har också lagt in en behörighetsstyrning så att endast rollen Ägare och Administratörer kan se priser på avtalen.

Det låter ju toppen! Men vad innebär det med Ägare och Administratör?

Jo, i LM2 finns fördefinierade roller som användaren kan välja att dela ut till personer i sin verksamhet. Med dessa roller kommer förutbestämda behörigheter till de olika tjänsterna i LM2. Och i det här fallet innebär det att Ägare och Administratör, förutom all grundläggande information, också kan se den utökade informationen om priser, medan t.ex. rollerna Anställd och Driftsansvarig kan se information avtal och artiklar men inte priser. (Som Ägare kan man också skapa helt egna roller, skräddarsydda efter sina egna behov, red.anm.)

På vilket sätt kommer foderkunden använda Foderavtal i sin vardag?

Förutom den tydliga översikten över avtalen finns symboler som visar när avtalet är på väg att löpa ut eller när man avropat stora delar av avtalad kvantitet. Med hjälp av denna funktionalitet ska det bli enklare för våra kunder att i tid fatta beslut om när det är dags att teckna om sina avtal. Dessutom är tjänsten anpassad till olika enheter, dator, surfplatta och mobil, så man enkelt ska kunna se sin avtalsinformation vart man än befinner sig.

När få man som foderkund tillgång till Foderavtal?

En första version lanserades 11 januari och finns idag tillgänglig i LM2. Denna version kommer dock att uppdateras. Initialt kommer vi att försöka utveckla en aviseringstjänst med påminnelser kring när avtalet håller på att löpa ut eller bli avropat helt. Vi tar också tacksamt emot förslag på förbättringar och förändringar för att ytterligare kunna finslipa våra tjänster.

Jag vill också slå ett slag för vår e-handel som numer är mobilanpassad. Man kan alltså beställa foder i sin mobiltelefon, superenkelt!

Tack Pernilla!

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng