Rosa balar i sommar för bröstcancerforskningen

Fälten runtom i landet kommer att lysa av rosa balar i sommar. Det är vi på Lantmännen och våra leverantörer Trioplast och Tama som tillsammans med våra kunder på detta sätt ges möjligheten att stödja bröstcancerforskningen.

- Idén att göra rosa nät och plast till ensilagebalar kommer ursprungligen från Nya Zeeland. Nu tar vi den vidare till de svenska fälten och vi kan räkna med att många kommer att undra och ställa frågor om de rosa bollarna, säger Torbjörn Wahlström chef för utveckling och växtodlingsprodukter.

I höstas kontaktade två av våra leverantörer ,Trioplast och Tama, oss på Lantmännen och undrade om vi var intresserade av ett uppslag man provat kring insamling av pengar till bröstcancer forskning.  Eftersom de flesta av oss ju tyvärr känner någon som drabbats, såg vi det som en självklarhet att stödja idén.

Idé från Nya Zeeland

Trioplast och Tama som producerar plast och nätprodukter hade i sin tur fått idén från sina distributörer på Nya Zeeland för knappt ett år sedan. De fick då frågan om man kunde hjälpa dem med att samla in pengar till bröstcancerforskning.  Eftersom många kvinnor är verksamma inom lantbruket tyckte man att det var angeläget att uppmärksamma och bidra till forskning kring denna sjukdom som drabbar så många.

Idén var att man samtidigt som man gav några procent av försäljningen till bröstcancerforskning också kunde påminna andra att bidra genom att visualisera budskapet med rosa balar ute på fälten. 

Trots att det innebar både extra utvecklings- och produktionskostnader tog man snabbt beslut om att stödja idén och under produktutvecklingen förstod man att den rosa färgens signalvärde var stort.  Besökare som såg balarna i testhallar och på fält frågade direkt om de var producerade för att stödja bröstcancerforskning.

- Vi på Lantmännen är idag väldigt glada att Trioplast och Tama tog initiativet till detta och att vi, tillsammans med våra kunder och ägare, nu kan bidra till och uppmärksamma denna viktiga forskning, säger Torbjörn Wahlström.

Läs mer om kampanjen på BROs hemsida. 

Vid frågor om kampanjen kontakta Torbjörn Wahlström, torbjorn.wahlstrom@lantmannen.com tel: 070-6788400.

Foto

Foton finns att ladda ner på Lantmännens bildbank. Skriv "rosa balar" i sökrutan. Bilderna är fria att använda i samband med text/reportage som rör rosa balar från Lantmännen. Foto: Hans Jonsson

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng