Låt inte tillväxten ta semester när gräset gör det

Det är mycket torrt på många håll i landet och kvaliteten på betet skiftar mycket. Under sensommaren avtar dessutom betestillgången och djuren tappar i tillväxt. Med Galant Ordinär i storsäck blir stödutfodringen ännu lättare.

Genom att stödutfodra kan man hålla tillväxten uppe trots den låga näringstillgången som betet utgör. Samtidigt underlättas tillvänjningen till stallutfodringen. Detta gör att djuren slipper stå på stall och ta igen den förlorade tillväxten samtidigt som de kommer tidigare till slakt. Genom att stödutfodra får man en möjlighet att leverera djuren till slakt tidigare och till ett bättre pris. Med rådande positiva trend i svenskt nötkött är ett slaktfärdigt djur extra lönsamt och stödutfodring extra motiverat att öka lönsamheten ytterligare!

Lantmännen erbjuder flera kompletteringsfoder för att passa olika typer av produktion.

Galant Snabb är bästa alternativet till de flesta djurkategorier och är speciellt bra till mellankalv och dikalvar på bete. Fodret är sammansatt för att passa intensiv produktion. Galant Snabb kan beställas i bulk.

Galant Ordinär är sammansatt för att passa alla växande djur vid normal intensitet. Fodret passar även i den senare fasen vid intensiv uppfödning. Galant Ordinär går att beställa i bulk och i storsäck om 1 000 kg.

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng