Bjertorpsdagen solade i framtidstro och innovationer på alla plan

I strålande sol gick årets upplaga av Bjertorpsdagen av stapeln den 23 maj. Det var en eftermiddag och kväll fylld med maskinnyheter, demoodlingar och trevlig samvaro. Som värd stod både Lantmännen Lantbruk och Lantmännen Maskin.

275 lantbrukare från Västra Sverige deltog, aktiviteterna var uppdelade på de tre stationerna Vårsådd, Höstsådd och Höstoljeväxter. På varje station fanns Lantmännens senaste utsädessorter, nyheter bland redskap och maskiner för varje område och nya digitala tjänster. Stämningen var uppslupen och atmosfären andades positivitet och framtidstro. Mängden innovationer och nyheter var omfångsrik och intresset var stort.

På kvällen blev det fältmässig förtäring med grillade hamburgare och då passade tröskförare Elisabeth på att visa upp vår senaste tröska. Ett flertal av Lantmännens leverantörer var också på plats under dag och kväll för att visa sina nyheter. Bland annat representanter från Nordisk Alkali, Bayer, DOW, DuPont, BASF, ADAMA, Väderstad och Dataväxt.

”Att Lantmännen digitaliserar lantbruket är ingen hemlighet och att vi gör det tillsammans med Dataväxt innebär att våra lantbrukare kommer att ha tillgång till ett riktigt starkt verktyg för alla delar i verksamheten.”

Bengt Karlsson, Regionchef Väst Lantmännen Lantbruk

Läs mer om Bjertorp här!

Dela:  
 
Tipsa en vän
Din kommentar har skickats. Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng
Kontakta oss
Ditt meddelande har skickats Ett fel inträffade. Försök igen senare Stäng